درباره یونید

 

 

شرکت یونید در سال ۱۹۸۰ فعالیت خود را به عنوان اولین سازنده محصولات پتاسیم دار در کره جنوبی آغاز کرد. یونید که از آن زمان تابه حال به یکی از شرکت‌های پیشرو کره جنوبی تبدیل شده دارای دو بخش اصلی محصولات چوبی و شیمیایی است. بخش شیمیایی یونید محصولات بازی شیمیایی غیر آلی مانند پتاسیم هیدروکسید و پتاسیم کربنات را تولید می‌کند. این شرکت بواسطه هزینه پایین مواد اولیه، کیفیت بالا و همچنین بازاریابی فعال، توسعه فناوری و سرمایه گذاری مستمر بر روی تجهیزات جایگاه ممتاز خود را در بازار کره و جهان ثبت کرده است. این شرکت تنها سازنده ی پتاسیم هیدروکسید و پتاسیم کربنات، از طریق تجزیه الکتریکی پتاسیم کلرید (NaCl) در کره است 

یونید در سال ۲۰۰۲، در جیانگ سو چین شرکتی را به منظور گسترش بازار پتاسیم راه اندازی کرد. این شرکت توانست با اتکا به ۲۰ سال دانش انباشته شده مربوط به مدیریت کارآمد و به واسطه وارد شدن به بازار چین که روزانه در حال گسترش است، به جایگاه برجسته جهانی دست یابد. یونید به خوبی می داند که موفقیت آینده شرکت در گرو مصرف کنندگان است و به همین دلیل همواره مشتریان را در اولویت قرار می دهد. یونید به تحقیق و توسعه به منظور تولید کالای با کیفیت و منطبق با محیط زیست ادامه خواهد داد. یونید, خود را شریک شما می‌داند و سعی می‌کند سود خود را با مشتریان، سهام داران و جامعه تقسیم کند.

هیدروکسید پتاسیم ترکیبی سفید رنگ با قدرت بازی بسیار بالا است که با فرمول شیمیایی KOH نشان داده می شود و با نام های هیدروکسید پتاسیم، پتاس، پتاسیم کاستیک، پتاس سوز آور و پتاسیم پرک نیز شناخته می شود. روش جدید تولید هیدروکسید پتاسیم، الکترولیز محلول های کلرید پتاسیم با استفاده از فرآیند جیوه ای و فرآیند غشایی می باشد. فرآیند الکترولیز کلرید پتاسیم مشابه الکترولیز کلرید سدیم می باشد ( ولتاژ پیل کمی کمتر است). در روش جیوه ای هیدروکسید پتاسیم بسیار خالص (۴۵-۵۰% ) و در روش غشایی، محلول حدود ۳۰% تولید می شود. این محلول ها به کمک تبخیر، تغلیظ می شوند و در بیشتر موارد از طریق تبخیر در خلاء هیدروکسید پتاسیم جامد ۹۰% حاصل می گردد. فرآورده های جنبی الکترولیز، کلر و هیدروژن می باشند.

 

KCL + 2 H2O → 2 KOH + CL2 + H2

 

 

مصارف هیدروکسید پتاسیم :

از هیدروکسید پتاسیم برای تولید سایر ترکیبات پتاسیم نظیر پرمنگنات پتاسیم، کربنات پتاسیم، فسفات های پتاسیم نظیر دی فسفات تترا پتاسیم، برومات پتاسیم، یدات پتاسیم، سیانید پتاسیم، تولید رنگدانه ها ( پیگمنت ها) تولید شیشه، تولید صابون های مایع با کیفیت بالا، ساخت گازوئیل از نباتات، خنثی سازی محلول های اسیدی و در تولید مواد شیمیایی استفاده می شود.از مهمترین کاربردهای دیگر آن، در تهیه کودهای شیمیایی و به عنوان الکترولیت در باتری‌ها می‌باشد. همچنین برای ساخت تراشه های نیمه رسانا استفاده می شود. در مانیکور نیز برای از بین بردن پوست های زمخت دست و پا(کوتیکول) از ماده شیمیایی استفاده می شود که عنصر اصلی سازنده آن هیدروکسید پتاسیم است. برای از بین بردن موی حیوانات (دباغی) از بازهایی مانند هیدروکسید پتاسیم که به کوتیکول ساقه مو آسیب می زنند، استفاده می شود.

 

کربنات پتاسیم  (K2CO3) نمکی سفید رنگ، محلول در آب (نامحلول در اتانول) است، که به شدت قلیایی است. امروزه تولید کربنات پتاسیم با کلرید پتاسیم آغاز می‌شود. پس از الکترولیز کردن محلول نمک کلرید پتاسیم، هیدروکسید پتاسیم (KOH)، کلر(CL2) و هیدروژن (H2) بدست می‌آیند.

 

 KCL + 2 H2O → 2 KOH + CL2 + H2

 

سپس هیدروکسید پتاسیم بدست آمده با  دی‌اکسیدکربن‌ ترکیب می‌شود تا کربنات پتاسیم حاصل شود.

 

KOH + CO2 → K2CO3 + H2O

مصارف کربنات پتاسیم:

کربنات پتاسیم مصارف و استفاده های گوناگونی دارد و عمدتاً در صنايع شيشه سازی، نساجی، صنايع غذايی، صنايع شوينده و بهداشتي - آرایشی، ساخت مواد شیمیایی، کود شیمیایی، صابون و شیشه کاربرد دارد، می توان آن را در آزمایشگاه، کنترل آتش و تولید کشمش استفاده کرد. همچنین در تولید رنگ و جوهر های چاپی کاربرد دارد. یکی از کاربردهای اصلی این ترکیب در زمینه ساخت شیشه است. کربنات پتاسیم در ساخت پرتوهای کاتدی، لامپ تلویزیون و لنزهای اپتیکال نیز کاربرد دارد.

.بررسی روند تولید جهانی و واردات ایران:

 

هیچ جایگزینی برای یون پتاسیم که یکی از ضروری ترین مهمترین عناصر مورد نیاز گیاهان و جانورن است وجود ندارد. پتاس ارزانترین و محلولترین ماده ای است که می‌تواند به عنوان منبع پتاسیم مورد استفاده قرار گیرد. از گلوکونیت و Green Manure می‌توان به عنوان جایگزین پتاس استفاده شود. اما میزان K2O در آن‌ها بسیار کمتر از پتاس است و پتاس مورد نیاز زمینهای کشاورزی نمی توانند تأمین کنند.

در آینده به علت افزایش جمعیت نیاز به محصولات کشاورزی و لوازم آرایشی، بهداشتی و صنعتی به تبع آن مصرف پتاس افزایش خواهد یافت. عمده ترین مصرف پتاس در ایران در کودهای شیمیایی است و افزایش آگاهی کشاورزان در زمینه استفاده از کودهای شیمیایی زمینه را برای افزایش مصرف داخلی آنها مساعد کرده است .

ادامه مطلب در فایل PDF

تهیه و تنظیم کننده: بهرام ملکی

 

 

 

 

Search